>Moslima’s en Nonnen niet welkom op Katholieke school

>

Het Don Bosco college in Volendam mag hoofddoekjes verbieden. Het verbod past in de katholieke grondslag die andere geloofsuitingen binnen de school niet aanvaardt, bepaalde de rechtbank in Haarlem maandag. Hoog tijd dat die rechter artikel 1 van de Nederlandse Grondwet nog eens goed doorleest en misschien dat hij dan snapt wat dat artikel inhoudt! Volgens de rechter is er van een inperking van de vrijheid van meningsuiting of discriminatie op basis van geloof is volgens de rechtbank geen sprake.
Oordeelt uzelf of een kledingstuk dragen iemand overlast bezorgd en leest uzelf dan nog eens het begin van onze rechtsstaat artikel 1 van de Nederlandse Grondwet:

Art 1. Allen die zich in Nederland bevinden , worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’

Bent u nu nog van mening dat deze “xenofobe” rechter gelijk heeft?
Stop de vervolging van Nederlandse (en ook de Belgische) Moslims voor hun uiterlijk of op welke grond dan ook of gaan we terug naar een tijd waar bordjes staan met de tekst “Moslims niet gewenst

2 Responses to “>Moslima’s en Nonnen niet welkom op Katholieke school”

  1. >Ach beste Hans, gebruik nou even gewoon je boeren verstand. Lukt het je niet, loop dan eens als orthodoxe Jood uitgedost een Islamitische school in om onderwijs te volgen. Ook leuk is om normaal gekleed als Nederlandse vrouw eens een moskee in te lopen. Misschien dat je er zelf ook nog wel een paar kunt bedenken.Zou je hebben geweten wat het woord xenofoob betekent, dan zou je hebben begrepen dat het woord in dit verband misplaatst is, immers ik mag veronderstellen dat je op de hoogte bent van het feit dat de Nederlandse rechter oordeelt zonder aanziens des persoons!

  2. >Beste Jeroen bedankt voor je reactie.Mijn schoonvader was een Nederlandse rechter en ooit PG. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die meer vooroordelen had als hij. Daar bedoel ik mee te zeggen ze kunnen rechter zijn maar niet zonder fouten. En welkom op komwebcamchatten de enige weblog waar je mening wel telt want kritiek is heilzaam immers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: